المكونات
انواع من البقوليات --قليل من الحلبة - اى نوع من اللحوم- بصل
طماطم اخضر مبشور - بهارت - ملح- معدنوس
الطريقة
تنقع البقوليات فى الماء
لنجعلها صحية نقلل من الزيت والبهارات
نضع قليل من زيت الزيتون فى الطنجرة ونضيف له البصل وقطع اللحم
نضيف لهم حوالى ملعقة ونص طماطم معجون ونضيف بهارت وملح
وعصير الطماطم الاخضر ثم نصفى البقوليات من الماء ونضيفها
الى الطنجرة ونصب كمية من الماء ونتركهم يغلوا وكل شوى نتاكد من كمية الماء
ولما البقوليات قريب تنضج نضيف بصلة ونغرز بها قرنفل لاعطاء نكهة رائعة
والمعدنوس وشوية من لسان العصفور او النجمة
وتقدم سخنة مع الخبز والليمون
نشر بواسطة : كريمان الحاسى